Wij zijn donderdagavond 21 juni naar Belgrado gevlogen en daar hebben we de nacht overnacht in een hotel in de buurt van het vliegveld. De volgende morgen zijn we met de auto naar Arandjelovac   gereden waar ds. S. Ralevic woont. We werden zeer gastvrij ontvangen en mochten een goed gesprek hebben. Als we dan horen hoeveel boeken en traktaten er per dag verstuurd worden, dan raken wij daar van onder de indruk. Mensen die om het geestelijk woord vragen! Dan worden wij als Nederlanders beschaamd, want gebeurt dat hier in Nederland nog, die honger naar het geestelijk woord? Als je ds. Ralevic hierover hoort spreken, dan stralen zijn ogen en dan merk je hoe graag hij dit werk mag doen. Zijn zoon Robert helpt hier zijn vader bij wat betreft het drukken en verzenden van de boeken. Na alles door gesproken te hebben zijn we doorgereisd naar Nis.

Inmiddels is het dan ook vrijdagavond als we in Nis aankomen, wij werden daar hartelijk ontvangen door ds. Ralevics broer Sedo. Wij hebben kort met elkaar gesproken, maar zijn daarna spoedig naar het hotel gegaan. Dit hotel ligt iets op een berg, wat een prachtig uitzicht geeft over de stad Nis.

Zaterdagmorgen zijn we naar BTF gegaan, welke door Ds. Ralevics broer Sedo, die ook dominee is, en zijn zoon Emanuel wordt aangestuurd. BTF, zoals jullie inmiddels weten, probeert studenten op te leiden die een roeping hebben tot dominee of pastoraal werker. Wij moesten daar een aantal praktische zaken bespreken zodat ze de lessen beter konden geven. Zoals de inrichting van een extra klaslokaal, enz. Wat wij prachtig aan hun vinden is hoe zei met een kleine portemonnee toch alles zo goed in kunnen richten, dat er alles zo netjes en keurig uitziet. In april hadden de studenten les gehad van ds. M. Veldman, dit werd zeer gewaardeerd! Dit is geregeld en gefinancierd door de Balkan Zending, want het bestuur vindt het zeer belangenrijk dat het zuivere Woord daar gebracht wordt.

Het is prachtig als je bij de school in de buurt rondkijkt met al die stalletjes en kraampjes, waar de mensen hun eigen groente en fruit proberen te verkopen.

Na een goed gesprek, deze zaterdagmorgen, mochten we weer huiswaarts keren.

Dit alles is wel zo de Heere wil en wij leven en dat het niet uit mensen voortkomt. Alles is in Gods besturende hand.

 

Bestuursleden: J. Koster en R. Talen

Start typing and press Enter to search